STERCK_A_26_190621_mastermeubel (2019)-27

Master Meubel biedt als eerste in sector leasingformule aan

Master Meubel is op 1 juli gestart met een leasingformule voor bedrijven. De Turnhoutse specialist in designmeubilair is hiermee in ons land de eerste in zijn sector.

“Anderhalf jaar geleden lieten we studenten een marketingstudie uitvoeren en hieruit kwam naar voor dat bedrijven nood hebben aan flexibiliteit”, vertelt Goele Vermeeren, die het bedrijf leidt met haar schoonbroer Filip Versmissen. “Ze willen snel kunnen schakelen, ook op het vlak van kantoormeubilair. Dan biedt leasing de ideale formule.”

Focus ook op B2B
Master Meubel Lease werkt op eenzelfde manier als een klassieke autolease. De klant betaalt een maandelijks bedrag en op het einde van de 5 jaar beslist hij om het meubilair terug te geven of om het te kopen aan de restwaarde. “We zochten een financiële partner en kwamen uit bij Bank van Breda Lease. Naast de flexibiliteit biedt een leasingformule met maandelijkse betalingen het voordeel dat het werkkapitaal van de vennootschap niet wordt belast.” Het bedrijf ontwikkelde een aparte website om het leasingprincipe te verduidelijken.

Met de nieuwe leasingformule richt Master Meubel zich expliciet naar bedrijven, terwijl de onderneming tot dusver vooral voor particulieren actief was. “We werkten al wel voor bedrijven, maar dat was dan meestal omdat de zaakvoerder klant was”, aldus nog Goele Vermeeren. “Vanaf nu focussen we ook op B2B. We hebben bedrijven heel wat te bieden, waaronder een eigen schrijnwerkerij voor maatwerk en 15 interieurarchitecten.”

Met het nieuwe B2B-aanbod wil Master Meubel vooral de Kempense KMO’s aanspreken.