lotto-soudal

Soudal verlengt wielersponsoring tot 2022 en verhoogt inbreng

Het Turnhoutse Soudal blijft minstens tot 2022 sponsor van de Lotto Soudal-wielerploeg. Dat maakt het bedrijf bekend aan de vooravond van de start van de Tour de France in Brussel. Soudal verhoogt zelfs zijn inbreng, waardoor beide partners nu gelijkwaardig zijn.

Het partnership gaat al meteen van start met de Ronde van Frankrijk en zal zich uiten in wisselende shirts. Tijdens de Belgische wedstrijden zal de ploeg met een Lotto Soudal-shirt aan de start verschijnen, in alle buitenlandse wedstrijden met een Soudal Lotto-shirt, en dit voor het de WorldTour-team, het damesteam en het opleidingsteam. Het merendeel van de koersen vindt in het buitenland plaats, maar met een meerderheid van Belgische renners en rensters blijft de voor beide sponsors belangrijke Belgische verankering verzekerd.

Hoger mikken
Vic Swerts, oprichter, eigenaar en voorzitter Soudal: “We willen extra mogelijkheden creëren voor de toekomst. Daarom hebben we onze inbreng in de ploeg uitgebreid. Wij zijn destijds niet in het wielerproject gestapt voor de korte termijn. De afgelopen jaren hebben we begrepen dat het partnership rendabel is en dat onze internationale doelstellingen matchen met de wielersport en met de waarden van de ploeg. Daarom gaan we verder tot 2022. Maar met Soudal mikken we ook altijd hoger. We willen ambitie uitstralen, steeds beter doen en verder inzetten op een doorgedreven professionalisme.”