soudal

Soudal doet 2 overnames in 1 week tijd

Het Turnhoutse Soudal kondigt opnieuw 2 buitenlandse overnames aan. In Rusland neemt het de schuimproducent Profflex over. In Ierland lijft het de lokale distributeur Seal Systems in.

Profflex is een vooraanstaande producent van PU-schuim op de professionele thuismarkt. Het bedrijf realiseert een omzet van 15 miljoen euro met 70 medewerkers. De overname betekent voor Soudal een verdere versterking op de Oost-Europese markt.

Dirk Coorevits, managing director Soudal: “Rusland is een van de grootste en belangrijkste PU- schuimmarkten in de wereld. Deze investering in een vooraanstaand lokaal merk en producent onderstreept wederom onze ambitie op de Russische markt, en versterkt nog verder ons marktleiderschap in de regio.”

Eigen aanwezigheid
In Ierland is Seal Systems al 30 jaar de exclusieve verdeler van Soudal-producten. De overname kadert in de strategie om met eigen filialen aanwezig te zijn en vervolledigt het filialennetwerk door heel Europa.

Bij beide overnames blijft de tewerkstelling binnen het bedrijf ongewijzigd en blijft het huidige management aan het roer. “Zo kunnen we maximaal verder worden gebouwd op de specifieke lokale sterktes van de overgenomen bedrijven”, zegt Coorevits.

Profflex en Seal Systems worden het 66ste en 67ste filiaal van de Soudal Groep.