chefPeter-bosBel-fotocredit-aroma

Sterrenchef schenkt eigen gin

Peter Vangenechten van restaurant La Belle in het Geelse gehucht Bel, al enkele jaren houder van een Michelinster, heeft vandaag zijn eigen gin voorgesteld. Die luistert naar de naam Moorland en legt de link met de onmiddellijke omgeving: de bossen van Bel.

Een kenner proeft in Moorland toetsen van dennentop, heide en duivelsklauw. “Na een verkenning hebben we smaken en geuren geïdentificeerd die typisch zijn voor de natuurlijke omgeving”, legt de chef uit. De productie zelf liet hij uitvoeren bij Sterkstokers in Hoogstraten. De gin wordt geschonken in het eigen restaurant met ijsblokjes gedrenkt in dennensap. “Met een eigen gin versterken we de unieke beleving in La Belle”, motiveert Peter Vangenechten. Moorland is ook verkrijgbaar via de webshop, maar plannen om die echt te gaan commercialiseren zijn er niet echt.

Belle Business
Donderdag is voortaan bij La Belle businessdag. Onder de noemen Belle Business opent de chef de deuren voor een zakelijk cliënteel voor kookworkshops, wijndegustaties en formules op maat. Omwille van dat zakelijk cliënteel is de nieuwe website ook in 3 talen.

Vangenechten heeft nog meer nieuws. Van 28 juni tot 30 september serveert hij een Best of-menu met topgerechten uit de voorbije jaren. En hij investeert in bijkomende parking. Weldra kunnen 16 automobilisten hun wagen kwijt op een terrein tegenover het restaurant.