VCA-online

Phronesys gaat Spaans partnership aan

Softwareontwikkelaar Phronesys uit Herentals slaat de handen in elkaar met het Spaanse SHEQ Software. Zij zullen de Phronesyss-applicatie op de Spaanstalige markt brengen, in Europa en in ee latere fase ook in Zuid-Amerika.

Phronesys biedt momenteel 2 verschillende cloudapplicaties voor het beheer van management- en veiligheidssystemen aan. “Met VCA-online brengen Vlaamse en Nederlandse bedrijven hun veiligheid digitaal in kaart”, zegt business manager Dylan Verschaeren. “Onze Phronesys-app combineert verschillende internationale ISO-normen. Die is beschikbaar in 7 talen en wordt gebruikt in onder meer Scandinavië en Noord-Amerika. De taal is instelbaar per gebruiker of contactpersoon waardoor je steeds in je moedertaal kan communiceren.”

Snelle aanpassingen
Voorlopig bedient Phronesys nog zelf die buitenlandse markten. Voor Spanje gooit het bedrijf het nu over een andere boeg. “We kenden SHEQ Software al langer en zijn rond tafel gaan zitten. Zij schakelen over naar onze applicaties en gaan die via een exclusief partnership in Spanje op de markt brengen. Het is toch belangrijk dat je daarvoor werkt met mensen die de taal vlot spreken en bijvoorbeeld snel bepaalde aanpassingen aan die specifieke context kunnen maken.”

In eerste instantie mikken Phronesys en SHEQ Software op de Spaanse markt. “Maar we zien meer mogelijkheden. Spanje is immers de ideale uitvalsbasis om later uit te breiden naar de eveneens Spaanstalige Zuid-Amerikaanse markt. Zelf blijven we inzetten op Canada en de Verenigde Staten. We zijn ook daar aan het spreken met lokale bedrijven voor mogelijke partnerships.”