LMJ Konar PB_20180607

LMJ Construct investeert 2,7 miljoen en krijgt 600.000 euro steun

LMJ Construct uit Turnhout investeert 2,7 miljoen in een nieuwe productie-entiteit na de ontwikkeling van een nieuwe remtechniek. De onderneming ontvangt hiervoor 600.000 euro transformatiesteun van de Vlaamse regering.

LMJ Construct is actief in de service, verkoop, opbouw en constructie van vrachtwagens, opleggers, aanhangwagens en bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf heeft een innovatieve elektrische remtechniek ontwikkeld en gepatenteerd. Het nieuwe remsysteem voor BE-voertuigen – voertuigen waarbij trekker en trailer elk maximaal 3,5 ton wegen – zorgt ervoor dat het remsysteem van de trailer niet meer afhankelijk is van het remsysteem van de trekker.

Het gaat om een totale investering van 2,67 miljoen euro waarmee een volledig nieuwe productie-eenheid wordt opgestart. Hiervan weerhield de Vlaamse regering, op voorstel van minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters, 2,47 miljoen als transformatie-investering. Daarnaast is een opleidingsplan van bijna 3,2 miljoen euro opgesteld, waarvan ruim 1,8 miljoen euro werd weerhouden.

Door de investering stijgt het aantal werknemers naar verwachting van 14 naar 21. Hierdoor heeft de onderneming recht op 5% bonussteun.