EX11-1-759×500

Jarig Marcel Cars heeft eerste nieuweling van Van Hool

Autocarbedrijf Marcel Cars uit Dessel heeft zich ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag een nieuwe autocar cadeau gedaan. Het gaat om een EX11H, de eerste van een nieuwe type van constructeur Van Hool uit Koningshooikt. 70 jaar geleden is grootvader Ferdinand Meeus al gestart met een bus van Van Hool.

“We kopen om de 10 jaar een nieuwe, kleinere bus voor een 30 tot 35 personen”, vertelt Walter Meeus, die anno 2019 samen met zijn broer Fernand Marcel Cars leidt. “Ofwel neem je dan een goedkopere autocar met een mindere afwerking en een beperkter motorvermogen. Ofwel opteer je voor eenzelfde kwalitatieve uitvoering dan een grote touringcar. Wij kozen voor het laatste omdat we onze klanten hetzelfde comfort willen geven. In deze categorie heb je niet zoveel constructeurs en zo kwamen we al snel bij Van Hool uit. Zij maken telkens de eersten van een nieuw type in Koningshooikt zelf, waarna de productie naar Macedonië verhuist. Onze nieuwe autocar werd in Koningshooikt geproduceerd en hebben we sinds een week in dienst.”

Voor groepen
De vloot van Marcel Cars bestaat in totaal uit 19 touringcars en 9 lijnbussen. Deze laatste verzorgen diensten in de Kempen voor vervoersmaatschappij De Lijn. Het merendeel van het werk bestaat uit het touringvervoer van groepen en scholieren. “Dat gaat om vervoer naar en van school, bijvoorbeeld voor de Europese School in Mol, maar ook om schoolreizen. Verder zijn dat dagtochten en meerdaagse reizen, maar altijd voor groepen.”

Het familiebedrijf heeft een 40-tal mensen in dienst. Sinds 2004 zijn zowel de stelplaats, de onderhoudsgarage als de kantoren gevestigd aan de Goormansdijk in Dessel. “We onderscheiden ons door een goede service en een goede briefing van onze chauffeurs, wat de klant ten goede komt. En elke avond worden onze autocars gepoetst”, aldus nog Walter Meeus.