vokaReveillon2018-jdw-046

Verkiezingen: Voka Mechelen-Kempen wil dat motor blijft draaien

Ook bij de werkgeversorganisatie Voka Mechelen-Kempen hebben ze de stembusgang met bijzondere aandacht gevolgd. “We moeten ervoor zorgen dat de motor blijft draaien in de Kempen en Mechelen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder Voka Mechelen-Kempen.

“Er zijn 13 verkozenen uit onze regio die naar het Vlaams parlement gaan. Bij de vorige legislatuur waren dat er nog 15. De noodzaak om onze regio op de kaart te zetten is dus nog acuter dan voorheen. Er zijn voldoende dossiers die op een oplossing wachten. Zoals de verbreding van de E313, de 5.000 openstaande vacatures op onze arbeidsmarkt, de verlenging van de erkenning als ontwrichte zone na 2021, het inzetten van multimodale hubs op het Albertkanaal,… De regeringsonderhandelingen mogen niet te lang duren, want het ondernemersklimaat in Mechelen en Kempen vraagt snel gerichte acties. Daarom is er nood aan daadkrachtig bestuur.”

Verantwoordelijkheid nemen
Voor Voka is het duidelijk dat ondernemingen een belangrijke rol spelen in die toekomst. “Onze bedrijven zijn een deel van de oplossing. Werkgelegenheid brengt sociale vooruitgang, innovatie en zekerheid. Allemaal elementen die we nodig hebben om de hele maatschappij naar een hoger niveau te tillen. Wij willen daarin ook onze verantwoordelijkheid nemen, getuige de vele maatregelen en hervormingen die we hebben voorgesteld in ons memorandum Durf kiezen, durf ondernemen”, aldus nog Tom Laveren.