drezza kleding

Starter van de week: een kledingzaak na je 40ste

Sandra Matthys stelde zich na haar 40stede vraag wat ze nu eigenlijk wou in het professionele leven. Het werd een eigen kledingzaak in Retie: Drezza kleding.

“Ik heb altijd mee in de zaak van mijn man gewerkt, de aan- en verkoop van goud en zilver”, vertelt ze. “Maar eens de kaap van de 40 voorbij begin je toch eens na te denken.”

Comfortabel
De onderneemster is altijd al geïnteresseerd geweest in fashion. “Om mijn assortiment samen te stellen, ben ik op straat gaan rondkijken. Mensen vinden belangrijk dat kleding comfortabel zit. Tenslotte loop je er de hele dag in rond. Ik heb formele kleding maar heb me toch vooral toegespitst op casual. En niet op merken. Mijn ervaring is dat je dan voor een stuk mee voor het etiket betaalt. Ik bied dezelfde kwaliteit maar aan een betere prijs.”

Drezza kleding is ondergebracht in het vroegere pand van de lifestyle winkel Villa Kakelbont aan de Sint-Martinusstraat in Retie, een statig herenhuis dat grandeur uitstraalt. “Dit creëert precies toch wel een drempel. Mensen aarzelen om eens binnen te komen, terwijl de collectie heel toegankelijk is.”

Meer zelfs: Sandra wil haar winkel een sociale functie geven. In het salonnetje staan koffie en thee klaar en ze maakt tijd voor een babbel. “Bij mij telt iedereen, daarom wil ik een zeer toegankelijke mode en winkel, en dat vertaalt zich ook in de democratische prijzen. Waarom zou shoppen geen sociale aangelegenheid kunnen zijn? Ik hoor alvast veel verhalen van de meest uiteenlopende aard omdat mensen ook gewoon eens willen babbelen. En vind je ondertussen iets wat je bevalt, is dat goed. Vinden ze niks, even goed. Bij mij zijn er geen verplichtingen, hopelijk wel een warm en gezellig gevoel.”