bosduif

Brasserie De Bosduif kent vliegende start

De landbouwersfamilie Quirijnen uit Merksplas heeft voormalig café De Bosduif langs de Steenweg op Turnhout in Merksplas overgenomen en verbouwd tot een brasserie. De eerste weken werd de zaak overrompeld.

De Bosduif bevindt zich op het hoogste punt van Merksplas, waar het Maas- en Scheldebekken van elkaar gescheiden worden. De voorbije maanden werd het vroegere volkscafé stevig verbouwd. “Mijn ouders hebben een zuivelbedrijf in Merksplas”, vertelt Birte Quirijnen. “De overname van De Bosduif was een opportuniteit voor mijn vader Frank, zijn broer Bart en zijn neef Vinnie. Uiteraard gaan we hier gebruikmaken van onze eigen zuivel en ook verder inzetten op lokale producten.”

Niet zien aankomen
Momenteel werken er 2 mensen in de zaal en 3 in de keuken, waaronder chef Leander Francken, die ervaring opdeed bij Lewis in Hoogstraten en Hertog Jan in Brugge. “Er gaat zeker nog volk bijkomen. De eerste 2 weken zijn we overweldigd door het aantal gasten. Iedereen wou een kijkje komen nemen in de nieuwe zaak. Dat hadden we niet zien aankomen maar we waren er heel blij om.”

Op de bovenverdieping van De Bosduif bevindt zich een feestzaaltje. “Daar beschikken we over alle troeven voor verschillende gelegenheden, van bedrijfsbijeenkomsten over babyborrels tot het waardig afscheid van een dierbare. Er is plaats voor 35 à 40 personen zittend en 60 mensen staand.