nike

Nike start in Ham/Laakdal 5de distributiecentrum op

De Amerikaanse sportartikelenproducent Nike heeft op zijn logistieke campus in Ham en Laakdal een nieuw distributiecentrum gebouwd. De onderneming zoekt nog 100 extra medewerkers.

Het vijfde distributiecentrum blijkt er om puur logistieke redenen gekomen te zijn. “Als groeibedrijf is het onze ambitie om onze klanten dezelfde service te blijven bieden”, klinkt het. “De markt blijft groeien, onder meer dankzij e-commerce, dat ervoor zorgt dat onze distributiecentra anders ingericht moeten worden. Vroeger kregen we grotere orders, vandaag is er meer directe verkoop aan consumenten.”

Nog in opstart
Nike benadrukt dat het distributiecentrum zich nog in de opstartfase bevindt. “Vanaf september draaien we op volle toeren, dan volgt ook de officiële opening. We zijn momenteel op zoek naar 100 nieuwe medewerkers voor de hele campus. Hoeveel teams er in het nieuwe gebouw te werk zullen worden gesteld, is nog niet duidelijk.”

Met het vijfde distributiecentrum bevestigt Nike opnieuw zijn vertrouwen in de Kempense campus. “In een cirkel van 500 kilometer rondom de campus vinden we 70% van de koopkracht op de Europese markt terug. Ook qua transport is het ideaal gelegen. De aanvoer gebeurt met binnenschepen langs het Albertkanaal. De verzending kan gebeuren via verschillende wegen: met boten, treinen of vrachtwagens.”