elst keukens

Elst Keukens mikt met investering op collega-interieurbouwers

Elst Keukens uit Rijkevorsel heeft geïnvesteerd in een nieuwe kantenaanlijmer. Het bedrijf wil die niet alleen gebruiken voor het eigen maatwerk maar ook voor andere interieurbouwers. “We willen ook die markt gaan bedienen”, zegt Kris Elst Gruyter, die het bedrijf leidt met Anja De Gruyter.

Het koppel ging in 1996 van start met Elst Keukens. Sinds 2010 heeft het bedrijf de huidige locatie aan de Zuiderdijk in Rijkevorsel in gebruik. In 2012 nam het Interieur Geenen in Dessel over en sindsdien is er ook daar een showroom.

“We hadden al een kantenaanlijmer, maar die was niet meer van deze tijd. De nieuwe is een laserkanter waarmee we veel tijd uitsparen omdat we sneller kunnen instellen en meteen ook afwerken, terwijl het afwerken vroeger nog veel nazorg nodig had met handenarbeid”, leggen de zaakvoerders uit.

Maatwerk voor anderen
Elst Keukens werkte in het verleden vooral voor particulieren, maar de jongste jaren ook meer voor bouwmaatschappijen en projectontwikkelaars. Met de nieuwe machine willen ze nog een extra markt aanboren. “Veel professionele interieurbouwers willen niet de investering doen in een uitgebreid machinepark. We merken dat uit deze hoek veel vraag is naar maatwerk. Een aantal is al klant, maar we gaan ons nu nog meer richten op dit segment.”

Bijzonder aan de nieuwe kantenaanlijmer is dat maatkasten een ‘nulvoeg’ krijgen, wat esthetisch een hele stap vooruit is. “We willen ons bedrijf verder uitbouwen tot een midi-groothandel, niet gebonden aan standaardmaten maar met maatwerk en flexibiliteit”, aldus nog Kris Elst.

Bij Elst Keukens werken 18 mensen.