DSC_0080

Starter van de week: Inneke haalt Deens concept naar Geel

Inneke Broeckx (48) uit Turnhout ging in oktober vorig jaar van start met een bijzonder winkelconcept: Re-Love. In haar winkel aan de Dr. Vandeperrestraat 109 in Geel verhuurt ze rekken waar geïnteresseerden spullen kunnen verkopen. De mosterd hiervoor haalde ze in Denemarken.

De zaakvoerster werkte jarenlang in de sociale sector, maar liep daar tegen een burn-out aan. Die belette haar niet om actief rond te kijken naar iets nieuws. “Tijdens een vakantie in Denemarken kwam ik een winkelconcept tegen waarop ik meteen verliefd werd. We hanteren ongeveer hetzelfde concept, maar vulden het aan met een goededoelenrek.”

Rommelmarkt
Dat concept ziet er als volgt uit. “Wie thuis toffe spullen heeft liggen die nog bruikbaar zijn maar er tegenop ziet om ze online te verkopen of op een rommelmarkt te gaan staan, kan bij ons een rek huren”, legt Inneke Broeckx uit. “Ook creatievelingen die mooie dingen maken en geen eigen winkel hebben, zijn welkom.” Re-Love is 300 vierkante meter groot en focust enkel op fysieke verkoop.

Een winkelrek wordt gehuurd voor minstens 1 week, maar de meesten nemen een maand. De verkoper labelt zelf zijn spullen en richt zijn rek in. Na de verkoop krijgt die het geld op zijn rekening gestort, min de commissie die Re-Love inhoudt. In de praktijk liggen er kleding, schoenen, huisraad, strips, handtassen, gezelschapsspellen, enz., nog het best te vergelijken met een rommelmarkt.

“We willen ook een ontmoetingsplaats zijn. We hebben geen wifi maar wel gratis koffie en thee. In ons goededoelenrek staan spullen die we verkopen en waarvan de volledige opbrengst naar een goed doel gaat dat we elke 3 maanden kiezen”, aldus nog de onderneemster.

De zaak draait zo goed dat Inneke vorige week een eerste medewerker in dienst nam. “Alleen was het niet meer te doen.” Wie wil verkopen, houdt rekening met een wachtlijst van een 2-tal maanden.