DSC08385

Rumroyals op bezoek bij De Verandering

De zoon van de eigenaar en een van de drie ‘master blenders’ van het wereldvermaarde rummerk Diplomatico hebben zopas een bezoek gebracht aan de winkel en het restaurant van Karl Heurckmans en Katrien Vanhoof in Mol-Achterbos.

Karl en Katrien baten delicatessenzaak KaZart in het centrum van Mol en restaurant De Verandering in Mol-Achterbos uit. Onlangs kreeg het koppel twee Venezolanen over de vloer. “Niemand minder dan José Ballesteros en Nelson Hernandez, respectievelijk de junior eigenaar en een van de drie meesterblenders van Diplomatico”, vertelt Karl. “Diplomatica is een van de grootste rummerken ter wereld. Je zouden denken dat zulke voorname mensen kiezen voor een sterrenrestaurant in een grote stad maar wij mochten ze verwelkomen in Mol.”

Liefde voor rum
Karl dankt het bezoek aan zijn voorliefde voor rum. “We verkopen alles van Diplomatico in onze zaak en hebben een vrij grote rumcollectie in zowel de winkel als het restaurant. Ik bezoek regelmatig internationale rumbeurzen. Daar heb ik José en Nelson ontmoet en uitgenodigd. Katrien heeft speciaal voor hen het menu letterlijk en figuurlijk met wat meer rum overgoten.” De gasten bedankten met gesigneerde flessen, wat bijscholing en een uitnodiging om naar Venezuela af te zakken wanneer het daar wat rustiger is.

KaZart is in september 2 jaar oud. “Het gaat goed met de winkel, net zoals met het restaurant, dat al 13 jaar open is. Achterbos is geen culinaire hotspot. Hoe we klanten aantrekken? Door gewoon te doen (lacht). We staan bekend om ons rundvlees en om de selectie wijnen en degustieven.”