IMG_3455

Volvo Truck Center Olen levert eerste LNG-trucks

De strijd tegen C02 wordt ook in de Kempen gestreden. Volvo Truck Center Olen levert momenteel volop duurzamere LNG-trucks uit, waaronder recent 6 stuks aan Group-GTS in Tessenderlo.

Liquid Natural Gas of LNG is een van de alternatieve brandstoffen die moeten zorgen voor minder C02-uitstoot. “Om dezelfde energie op te wekken als met 1 liter diesel heb je maar 0,72 kilogram LNG nodig”, zegt Stijn Van den Bulck, verantwoordelijk voor verkoop en LNG-consultancy bij Volvo Truck Center Olen. “Een tankinhoud van 1000 liter is goed voor 900 kilometer. De CO2-reductie bedraagt ongeveer 20% en de motor draait ook veel stiller.” Voor LNG-chauffeurs volstaat een korte opleiding in het tanken.

1 miljoen km
Volvo maakt gebruik van een zogenaamd ‘dual fuel’-systeem, waarbij voor de ontsteking een minimale hoeveelheid diesel wordt gebruikt. “Daardoor zijn onze motoren nog energie-efficiënter. Het is een relatief nieuwe technologie, de start van een leuk verhaal. Group-GTS in Tessenderlo bestelde al 6 vrachtwagens en er lopen nog enkele bestellingen van dezelfde grootteorde.” Group-GTS verwacht om net als met haar dieseltrucks 1 miljoen kilometer per LNG-truck te halen.

Het Volvo Truck Center in Olen doet uiteraard meer dan enkel LNG-trucks. “We verdelen alles vanaf 1 ton”, vertelt Stijn Van den Bulck. “In de Kempen hebben we verder nog een garage in Beerse.” Volvo Truck Center Olen stelt 10 mecaniciens en enkele ondersteunende mensen tewerk.