BELGIUM ZONHOVEN CYCLOCROSS TELENET-FIDEA PC

Hans van Kasteren verkoopt meerderheid in APN

Hans van Kasteren, bekend uit het veldrijden, heeft de meerderheid van zijn bedrijf APN uit Westerlo verkocht aan het investeringsfonds KeBeK. Dat meldt De Tijd. De familie Van Kasteren blijft aan boord.

Hans van Kasteren nam het bedrijf bijna 10 jaar geleden over, samen met zijn zoon Danny. Deze laatste leidt de Nederlandse tak.

APN is gevestigd op de zone Reme in Westerlo en specialiseert zich in asbestverwijdering bij grote projecten. Het bedrijf saneerde onder meer het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen en enkele Brusselse tunnels, zo ook schepen van de Franse marine. De Belgische activiteiten worden geleid door Luk De Knijf. De onderneming realiseert zo’n 10 miljoen euro omzet.

Volgens De Tijd koop investeringsfonds KeBeK de meerderheid van de aandelen en investeert de familie Van Kasteren en Luk De Knijf in de nieuwe constructie boven het bedrijf.

Nieuw veldritteam
Hans Van Kasteren maakte furore in het veldrijden als manager van het team Telenet-Fidea. Daarnaast was en is hij ook zakelijk vertegenwoordiger van een aantal renners. Zijn dochter Nancy was ook in het veldritwereldje actief. Van Kasteren kondigde enkele maanden geleden aan op 1 januari 2020 met een nieuw veldritteam te zullen starten rond de renners Corné van Kessel en Quinten Hermans.