cvo hik

4 Kempense centra volwassenenonderwijs fuseren tot CVO HIK

4 centra voor volwassenenonderwijs in de Kempen hebben vandaag een fusie vanaf 1 september 2019 aangekondigd. Het gaat om CVO DTL Herentals, CVO TISJ Geel, CVO VSPW Mol en CVO Sint-Lutgardis Mol. Zij gaan vanaf volgend schooljaar verder als CVO HIK Volwassenenonderwijs.

“Vanuit de overheid wordt een minimumaantal van 700.000 lesurencursist per CVO opgelegd, waar er dat tot op heden slechts 120.000 waren”, legt Katty Van Camp uit, algemeen directeur van het nieuwe CVO vanaf 1 september. “Daarom zullen 4 centra voor volwassenenonderwijs op secundair niveau overgaan tot een fusie. Die is een interessante stap op meer vlakken, denk maar aan een breder cursusaanbod, betere trajectmogelijkheden voor cursisten, een efficiëntere benutting van de beschikbare middelen en sterkere relaties met externe partners zoals de VDAB en bedrijven.”

Het hoger onderwijs dat met haar HBO5-opleidingen en specifieke lerarenopleiding voordien ook deel uitmaakte van het centrum voor volwassenenonderwijs kantelt vanaf volgend schooljaar in bij de Thomas More-hogeschool. Bij die inkanteling valt een deel van de cursisten weg bij het CVO, dus zal het eengemaakte centrum extra gaan focussen op kansengroepen en diplomagerichte opleidingen.

De vier centra tellen voor dit schooljaar 6.012 unieke cursisten en 314 leraren.