mediahuis

Mediahuis zet eerste stappen buiten Benelux

Mediahuis, waartoe ook Made in Kempen behoort, heeft de ambitie om uit te groeien tot een Europese mediagroep. In dat verband heeft ze een bod uitgebracht op de Ierse krantengroep Indepent News & Media (INM).

Het portfolio van INM bestaat uit 4 nationale dagbladen (The Irish Independent, The Herald, Belfast Telegraph en The Irish Daily Star), 3 zondagskranten (Sunday Independent, Sunday World en Sunday Life) en 12 regionale wekelijkse kranten. Wekelijks bereiken deze titels met een gemiddelde verkoop van 1 miljoen exemplaren 2,1 miljoen lezers via print en online.

Opwindend hoofdstuk
De raad van bestuur van de Ierse krantengroep stemt in met een bod dat de groep op ongeveer 145,6 miljoen euro waardeert. Volgens Murdoch MacLennan, de bestuursvoorzitter van INM, is de overname uitstekend nieuws voor zowel het bedrijf als de aandeelhouders: “Met dit bod van Mediahuis breekt een opwindend nieuw hoofdstuk aan voor onze werknemers, lezers en klanten.” Mediahuis-ceo Gert Ysebaert benadrukt dat Mediahuis kan bijdragen aan het versterken van INM op digitaal vlak.

De toonaangevende kranten- en online uitgever in Ierland en Noord-Ierland, met hoofdzetel in Dublin, is beursgenoteerd op Euronext Dublin en de London Stock Exchange. In 2018 realiseerde INM met ongeveer 800 medewerkers een totale omzet van 191 miljoen euro.