IMAG0088

Starter van de week: met de Happy Camper de wijde wereld in

Herbert Weckx uit Kasterlee wachtte niet met het afronden van zijn studies om zijn eigen zaak op te richten. Onder de naam Happy Camper verhuurt hij een volledig uitgeruste mobilhome.

3 jaar geleden ging Herbert Weckx samen met zijn ouders, zijn broer en zijn zus met de mobilhome op roadtrip door Scandinavië. “Met de mobilhome reizen staat gelijk aan ontspannend en avontuurlijk rondtrekken”, aldus Herbert. “Je stippelt zelf je vakantie uit, zonder op voorhand iets vast te moeten leggen.”

Lening bij pa
De aanschaf van een mobilhome is echter een serieuze investering. Zo ontstond bij de kersverse student Toegepaste Economische Wetenschappen het idee om er een te verhuren. Daarvoor ging hij een lening aan bij zijn vader. “Mensen kiezen zelf hoe lang ze willen huren. In juli en augustus ligt de huurperiode wel vast op één week met het wisselmoment op vrijdag.”

De mobilhome van Happy Camper is uitgerust met alle modern comfort, van satelliettelevisie tot zonneluifel, en biedt aan plaats aan 6 personen. Schrik om in het buitenland rond te rijden, hoeven klanten ook niet te hebben. “De mobilhome is omnium verzekerd met een franchise van 500 euro. Als er iets gebeurt, is er 24 op 24 pechverhelping. Uiteraard zorg ik er dan zelf ook voor dat de mensen zo snel mogelijk geholpen worden.”

Herbert studeert ondertussen in Leuven. “Het is mijn eerste jaar dus het is nog wat aftasten of het combineerbaar is. Zo wordt het nu wel drukker, met de examens en de vakantieperiode voor de deur. Het is mijn ambitie om later een managementfunctie in de bedrijfswereld op te nemen. Happy Camper wil ik blijven doen zolang ik het leuk vind en het kan combineren.”