20190413_141803

EcoWater Systems (Olen) opent tweede vestiging in Wetteren

EcoWater Systems is wereldmarktleider in huishoudelijke waterverzachters. Naast het Belgische hoofdkantoor in Olen opent komend weekend feestelijk een tweede vestiging in het Oost-Vlaamse Wetteren.

EcoWater Systems produceert en verkoopt Amerikaanse waterverzachters. “Ons apparaat wordt geïnstalleerd na de waterteller en filtert kalk uit het leidingwater”, verduidelijkt communicatiemanager Klaas Luyckx. “In Vlaanderen is de Kempen eigenlijk de enige regio die wat minder last heeft van kalk. Het zorgt voor vieze vlekken in de badkamer en pleegt een aanslag op boilers en verwarmingen.”

Bewuste keuze
Het Belgische hoofdkantoor van EcoWater Systems is gevestigd in Olen. “Daarnaast hebben we heel wat kleine magazijnen over hele land, die als uitvalsbasis fungeren voor het merendeel van onze 95 medewerkers. Een aantal daarvan verhuist nu wel naar onze nieuwe locatie in Wetteren. Dankzij de nieuwe uitvalbasis hopen we nog meer medewerkers uit Oost- en West-Vlaanderen aan te trekken.”

EcoWater Systems koos bewust voor Wetteren. “Het is goed gelegen, op 2 minuten van Gent en 30 minuten van zowel Brussel als Brugge. We zochten specifiek een locatie aan de andere kant van de moeilijke as Antwerpen-Brussel. En om ons marktaandeel verder uit te bouwen in het westen van het land, is nabijheid bij onze klanten een belangrijke voorwaarde.”

De vestiging in Wetteren omvat een showroom, een vergaderruimte en een magazijn. “In de showroom ontvangen we potentiële klanten, in de vergaderruimte is er plaats voor meetings en trainingen. Het overgrote gedeelte van de oppervlakte is ingericht als magazijn.”