ask lily

Ex-persfotografe opent luxe B&B met seminariezaal

Voormalig persfotografe Lily Leys opent op haar 55ste in Westmeerbeek een luxueuze B&B, samen met een seminarieruimte. Van een carrièreswitch gesproken. “Ik heb altijd graag gasten ontvangen, gekookt en in de watten gelegd”, vertelt de zaakvoerster van B&B Ask Lily.

Projectontwikkelaar Tervia’s kocht in 2015 kasteelhoeve Loyse Hoeve in Westmeerbeek. Haar man Bob Torremans is er financieel directeur. “Ik kreeg er de kans om er een B&B te beginnen”, vertelt Lily Leys. Inbegrepen het plannen maken en die zelf ten uitvoer brengen namen de verbouwingswerkzaamheden zo’n 2 jaar in beslag.

Anders dan anderen
Het resultaat is de B&B Ask Lily met 5 gastenkamers. “Ik heb volledig zelf de inrichting van de kamers bedacht. Die zijn allemaal verschillend. De badkamers bijvoorbeeld ga je niet snel nog ergens anders vinden. Ik werk ook met tekstjes en snoepjes op de kamer. En wie zich eenzaam voelt, kan aan de receptie een bokaal met goudvissen halen. We zijn bewust anders dan de anderen.”

De onderneemster richt zich tijdens de week vooral op een zakelijk publiek en in het weekend op fietsers en wandelaars. De seminarieruimte heeft een aparte ingang en balie, en biedt plaats aan ruim 50 deelnemers.

Lily Leys werkte zowat haar hele professionele leven als freelance fotografe voor diverse kranten. 3 jaar geleden kwam daar een einde aan.

“De voorbije 2 maanden hebben we proefgedraaid in de B&B, met vrienden en kennissen. Voorlopig doe ik alles alleen. Het is zwaar, dat wel. Ik run de B&B en mijn man blijft verder werken bij Tervia’s.”

Op 25 april vindt de officiële opening plaats. Welkom na inschrijving.