DCIM100MEDIADJI_0015.JPG

Scava trapt het buitenspeelseizoen af

Scava uit Grobbendonk, producent en verkoper van vrijetijdsartikelen, organiseert woensdag 10 april de allereerste Berg Toys belevingsdag. Go-carts en trampolines staan centraal maar het bedrijf heeft naar eigen zeggen nog veel meer in zijn mars.

De speeltoestellen en trampolines van Scava staan te blinken langs de E313 in Grobbendonk in een van de grootste outdoor showtuinen van de Benelux. “Maar we verkopen een breed assortiment aan vrijetijdsartikelen, met bijvoorbeeld ook fitnesstoestellen en sauna’s”, zegt Jonathan Goris, verantwoordelijk voor online marketing en communicatie. “We bestaan ondertussen 15 jaar, ons team is uitgegroeid tot een kleine 20 mensen.”

Internationale verkoop
Scava heeft dus een grote showroom en dito magazijn in Grobbendonk. Toch komt een belangrijk deel van de omzet voort uit de online verkoop. “We leveren in de hele Benelux en hebben klanten van West-Vlaanderen tot Nederland. Een deel van ons assortiment produceren we zelf, onder meer moestuintafels en speeltorens. Onder onze eigen merknaam Calcio zetten we aluminium doelen in de markt.”

Woensdag 10 april zijn de terreinen van Scava het decor voor de eerste belevingsdag van de Nederlandse speelgoedfabrikant Berg Toys. “Later zijn er nog bij een Nederlandse en een Duitse dealer maar wij hebben dus de première. Je kunt er racen op verschillende go-cartparcours of onze trampolines en springkastelen uittesten. Nieuw op de markt zijn inbouwtrampolines met een stuntmuur, zoals je ze wel eens ziet in indoorparken. We mikken op 500 à 600 bezoekers.”