De ondernemingsrechtbank in Mechelen heeft vandaag het bekende restaurant A la carte in de Stationsstraat in Heis-op-den-Berg failliet verklaard. Het stond op naam van de eenmanszaak Ingrid Roose. Het traiteursbedrijfje Kok-O-Vin van zoon Job Docx ging begin maart al in faling.
Onder leiding van Jess Van Weert groeide restaurant A la carte uit tot een gastronomische tempel die klanten lokte uit de verre omgeving. Elf jaar lang was de uit Geel afkomstige chef-kok er eigenaar, tot hij de zaak in het najaar van 2017 verkocht aan zijn sous-chef Job Docx en diens moeder Ingrid Roose. Van Weert legde zich nadien verder toe op Group Delicious International, waarmee hij internationaal wijnmerken in de markt zet.
Moeilijk dossier
Na dagvaarding door schuldeisers gaat nu dus de deur op slot van A la carte. De rechtbank stelde François Van Camp aan als curator. Hij is ook curator in de faling van Kok-O-Vin, waarvan het faillissement op 1 maart werd uitgesproken. “Het restaurant stond op naam van de moeder”, legt hij uit. “Met haar heb ik nog geen contact gehad, dat wordt iets voor morgen. Bij de zoon ben ik wel langs geweest maar het is een moeilijk dossier omdat er weinig medewerking is van de betrokkene.”
Jess Van Weert zei ons onlangs dat hij na de verkoop van A la carte niet echt nog contact had met de nieuwe eigenaars.