20190404_113925

Muzikant-ondernemer Tijs Vanneste doneert kunstwerk aan goed doel

Tijs Vanneste, beter bekend onder zijn artiestennaam Jef Van Echelpoel, veilt een kunstwerk voor het goede doel, meer bepaald voor de scholen voor bijzonder onderwijs 3master uit Kasterlee en Nautica in Merksplas. Vanneste runt ook een succesvolle tattooshop in Mol.

De muzikant-ondernemer en dus ook kunstenaar gaf zelf 10 jaar les in wat toen nog De Mast in Kasterlee heette, tegenwoordig 3master. Hij gaf er plastische opvoeding aan leerlingen in het buitengewoon beroepsonderwijs. Hij stopte met zijn onderwijsjob omdat het te druk werd in zijn tattooshop T-ink & L-art in Mol.

Ambassadeur
Vanneste is ambassadeur van een kunstveiling die op 17 mei plaatsvindt. Het merendeel van de kunstwerken is afkomstig van leerlingen, maar Vanneste maakte er zelf ook eentje. “Ik heb niet lang moeten nadenken”, zegt hij daarover “Ik schilderde een hart, dat symbool staat voor mijn gevoel voor De Mast. Het zit achter breekbaar glas, wat verwijst naar leerlingen die heel gevoelig zijn.” De Bekende Vlaming hoopt dat zijn werk zoveel mogelijk opbrengt, want de opbrengst gaat naar aangepaste leermiddelen voor de leerlingen.

De veiling staat onder leiding van veilingmeester Peter Bernaerts van het bekende veilinghuis Bernaerts in Antwerpen. Ze vindt plaats op 17 mei in het ontmoetingscentrum van Kasterlee. Er gaan in totaal een 50-tal werken onder de hamer.