BELGIUM ILLUSTRATION SMOG ALERT

Blenders helpt 50 bedrijven duurzaam worden

De organisatie Blenders uit Turnhout wil een 50-tal bedrijven helpen bij het verduurzamen van hun organisatie. Het kreeg daartoe de opdracht vanuit de Vlaamse overheid en is gratis voor de deelnemers. Het startschot vindt plaats op 2 april.

“Een doordacht duurzaamheidsbeleid hoeft geen pijn te doen of veel geld te kosten”, zegt CEO Bart Wuyts van Blenders. “Het kan integendeel een belangrijke bijdrage leveren aan de groeistrategie en geld opleveren. We willen hier graag bij helpen. Concreet willen we zo’n 50 KMO’s en social-profitorganisaties begeleiden.”

Sustatool
Leidraad van het traject is de nieuwe Sustatool, ontwikkeld door UA-professor Hans Verboven en waaraan Wilms in Meerhout zijn medewerking verleende. “De methode helpt om medewerkers te betrekken bij het vertalen van duurzaamheid in heel concrete acties en plannen, en ze samen overzichtelijk op te volgen”, weet Bart Wuyts.

Tijdens het event Let’s Blend op dinsdag 2 april doen An Christiaen van Cartamundi, Geert Verachtert van bouwbedrijf Van Roey en Tina Ermgodts van Wilms hun verhaal. “Ze tonen aan dat een duurzaamheidsaanpak loont, ongeacht de sector of de grootte van het bedrijf”, aldus projectleider Herwin Daniëls. Hans Verboven licht toe hoe je aan de slag kunt met de Sustatool.