innerme

Kim Clijsters stapt in sportvoedingsmerk Innerme (Arendonk)

Triatleet, ondernemer en oprichter van sportvoedingsmerk Innerme Dirk Baelus uit Arendonk maakt trots zijn nieuwe vennoot bekend. Het gaat om voormalig tenniskampioene Kim Clijsters, die de gezonde producten meer bekendheid zal geven en het gamma mee zal uitbreiden.

De twee vonden mekaar in hun liefde voor gezonde voeding als sleutel tot succes in hun sportcarrières. Wanneer Kim in 2013 Innerme leerde kennen, was ze meteen fan. ‘’Wat ik me nog goed herinner, is dat ik in 2013 op een sportevenement aan de kust stond”, vertelt Dirk Baelus. “Kim was meter van dat evenement. Ze is me toen letterlijk een schouderklop komen geven omdat ze destijds al fan was van Innerme. Later gaf ik Kim nog een workshop over natuurlijke voeding.”

Te onbekend
Innerme Organic Sports Nutrition zag in 2018 zijn omzet verdubbelen maar stelt tegelijk vast dat het merk in eigen land nog onvoldoende bekend is. Daar komt verandering in door Kim Clijsters als nieuwe aandeelhouder aan boord te nemen. “Na het einde van mijn tenniscarrière bleef gezonde en natuurlijke voeding een belangrijke rol spelen in mijn sport- en gezinsleven. De samenwerking met Innerme is dan ook een project dat mij nauw aan het hart ligt”, aldus de voormalige tennisspeelster.

Oprichter Dirk Baelus en het team van aandeelhouders hechten veel belang aan de kennis, de ervaring en het netwerk van hun partners. Dirk: “Wat ik geleerd heb door de jaren heen, is dat het meer vergt dan kapitaal en verkoopkanalen alleen om een merk groot te maken. Ik ben dan ook enorm blij en trots op deze samenwerking met Kim. Een mooie toevoeging aan ons al vlot functionerend aandeelhoudersteam.”

Het gamma van Innerme bestaat momenteel uit 14 producten, van energy bars tot dorstlessers, allemaal op basis van natuurlijke ingrediënten. Ooit verkocht de oprichter zijn merk aan het Omega Pharma van Marc Coucke. Nadat Coucke zijn onderneming doorverkocht aan Perrigo en er geen plaats meer was voor Innerme, kocht Baelus het terug.