chocolatier pas

Derde generatie Chocolatier Pas blijft innoveren met roze chocolade

Na meer dan 80 jaar staat Chocolatier Pas in Turnhout nog altijd garant voor heerlijke kwaliteit. Sinds kort ligt er een vierde chocoladesoort in de vitrines, van roze cacaobonen.

De roze chocolade werd vorig gelanceerd door het Belgische Callebaut en aangeboden aan chocolatiers. “Daar is een proces van jaren aan voorafgegaan”, weet chocolatier Manu Pas. “Het gaat hier niet om gekleurde chocolade maar om een vierde soort, naast puur, melk en wit. Hij is gemaakt van roze cacaobonen en heeft een zoete, kersachtige smaak.”

Verzot
Pas koos ervoor om zijn versie van de roze chocolade puur te houden. “We bieden een soort studentenhaver aan met als topping een nougatcrumble. Met zo’n specifieke smaak kun je niet eender wat combineren, marsepein bijvoorbeeld zou geen goed idee zijn. De roze chocola is er niet voor de liefhebbers van de bittere, pure soort maar heel wat klanten zijn er al verzot op. Ik wil ze ook gebruiken om pralines te maken.”

Manu Pas en zijn vrouw Tanja zijn de derde generatie die Chocolatier Pas uitbaten. De zaak bestaat ondertussen 81 jaar. “Elk jaar introduceren we 1 of 2 nieuwigheden. Dat is plezant voor zowel de klanten als voor onszelf. De chocolade met gezouten caramel bijvoorbeeld is ook populair. Als je kwaliteit en service biedt, zul je altijd wel een publiek vinden dat bereid is daarvoor te betalen. Het beste van het beste maken, dat heb ik met de paplepel ingegoten gekregen.”