D680BB01-FD93-4CAF-874F-4A48117C3A87(1)

Mars, DCA en Bewire in lijst van beste werkgevers

44 Belgische bedrijven mogen zich een uitstekende werkgever noemen. Ze belandden op de lijst van Great Place to Work 2019, die gisteravond werd bekendgemaakt. Onder hen voedingsproducent Mars Belgium uit Olen, bouwbedrijf DCA uit Beerse en Bewire uit Herentals.

Jaarlijks voeren het Great Place to Work Instituut samen met Vlerick Business School en Jobat/Mark Magazine een onderzoek uit. Ze vragen hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf. Daarnaast wordt het werkgeversbeleid geëvalueerd via een vragenlijst.

Mars Belgium neemt de zesde plaats in bij de Best Workplaces met minder dan 500 werknemers. Ook DCA en Bewire belandden op de lijst van Beste Belgische Werkgevers. Voor DCA, dat 650 mensen in dienst heeft, was het de eerste keer en ze zijn ook het enige Belgische bouwbedrijf.

No-nonsense
“Dit is vooral een erkenning van onze werknemers”, zegt algemeen directeur Michiel Schellekens van DCA. “We voeren dan ook een beleid waarin we veel aandacht besteden aan een persoonlijke no-nonsense aanpak. Bij DCA bieden we onze werknemers zoveel mogelijk kansen om zich verder te ontwikkelen en te ontplooien via persoonlijke begeleiding en innoverende workshops. We zijn inmiddels gestart met de realisatie van een nieuwe bedrijfssite in Beerse,  waar we fors inzetten op duurzaamheid, welzijn, innovatie en co-creatie.”

Voor Bewire was het de derde keer dat ze de onderscheiding in ontvangst mochten nemen. Medewerkers genieten van een onbeperkt opleidingsbudget dat ze zowel in binnen -als buitenland mogen inzetten. Daarnaast leren ze continu van elkaar bij dankzij interne seminaries die zich toespitsen op een bepaalde technologie of tool.

“Dankzij BLabs heeft iedereen de kans om de theorie om te zetten in praktijk”, zegt managing partner Jeroen Benats. “Veel experimenten starten uit interesse en monden uit in een volwaardige applicatie of tool die we intern uitrollen. We zijn ervan overtuigd dat zo’n initiatieven de voldoening en het werkplezier bij onze mensen nog meer aanwakkert.”