date delux

Eventmanager lanceert nieuw datingconcept: Date Delux

Ondernemer en eventmanager Olivier Ooms uit Hallaar gaat onder de naam Date Delux van start met een nieuw datingconcept. Voorafgaand aan een date-event ondergaan de deelnemers een persoonlijkheidstest zodat ze beter aan mekaar kunnen worden voorgesteld. En zo zijn er nog wel wat verschillen met de klassieke datingbijeenkomsten.

“Ik kwam tot een aantal vaststellingen”, doet Olivier Ooms het verhaal. “Heel wat huwelijken eindigen tegenwoordig in een scheiding. Daarnaast lokken tv-programma’s zoals Blind Getrouwd veel kijkers en potentiële deelnemers. Bij een klassieke dating gaan mensen vooral af op het uiterlijk en aantrekkelijkheid, zeker bij een speeddate waar mensen 5 minuten de tijd krijgen om mekaar te leren kennen. Waar het volgens ons aan ontbreekt, is dat mensen psychologisch worden gematcht. En vooraleer je jezelf koppelt aan iemand anders, moet je eerst jezelf goed kennen.”

Diepgang
Al die dingen bij mekaar legden de basis aan Date Delux. De zaakvoerder zocht contact met enkele psychologen die een persoonlijkheidstest uitwerkten. Wie zich inschrijft voor een bijeenkomst, krijgt eerst een vragenlijst voorgeschoteld. Op basis daarvan worden potentiële partners aan mekaar voorgesteld.

“Niet om een paar minuten met mekaar te babbelen maar voor een gesprek van een 20-tal minuten. Op een avond heb je een 3 tot 5 afspraken. Om het gesprek diepgang te geven, hebben we kaartjes met vragen die ze aan mekaar kunnen stellen.”

De initiatiefnemer mikt op een 50 tot 100 deelnemers per bijeenkomst. “Die vinden telkens plaats op een mooie locatie die een meerwaarde geeft.” De eerste staat gepland op 27 maart in Bar Maginique in Heist-op-den-Berg. De komende maanden zijn er nog datingevents in Lier, Mechelen, Aarschot en Grobbendonk.