DSC_0966

Blenders zoekt bedrijven die willen experimenteren

Blenders uit Turnhout, het vroegere SPK, gaat van start met het project Switch. Dat richt zich tot ondernemingen die ervaringsgericht leren bij hun medewerkers willen stimuleren. De basis daarvoor zijn werkplekuitwisselingen tussen verschillende ondernemingen.

Switch staat open voor reguliere ondernemingen, social-profitorganisaties, de sociale economie, enz. “We zetten een aantal piloottrajecten op waarbij individuele medewerkers de kans krijgen om tijdelijk een andere, prikkelende werkomgeving te ontdekken. In een ander bedrijf, waarbij ze on-the-job hun competenties en talenten kunnen aanscherpen”, zegt Arnaud Stas, projectmanager bij Blenders. “Voor veel werknemers zou het in het kader van de ontwikkeling van hun loopbaan erg interessant kunnen zijn om eens een tijdje ervaring op te doen op een werkvloer bij een andere werkgever. Ook voor werkgevers zelf biedt zo’n uitwisselingstraject interessante voordelen.”

Vanaf 2020
Switch wordt ontwikkeld met steun van het Europees Sociaal Fonds en loopt tot eind 2020. “Dit jaar willen we de bedrijven en vrijwillige medewerkers selecteren, de leernoden en leerdoelstellingen identificeren en matching en coaching voorzien voor de deelnemende medewerkers”, aldus nog Stas. “Vanaf 2020 vinden de effectieve uitwisselingen, waarbij individuele medewerkers tijdelijk aan de slag gaan in een andere onderneming.”

Blenders wil dit pilootproject uitvoeren met een groep van tien ondernemingen. Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich nog melden tot eind maart.