klaverhof

Teruggekeerd naar Turnhout voor doorstart Klaverhof

Vier maanden nadat de deuren dicht gingen, is brasserie Klaverhof aan het kanaal in Turnhout opnieuw open. Nieuwe uitbaters Marc Verhulst en Peggy Daelman keren er voor terug naar hun roots.

Het Klaverhof was al jarenlang een populaire hotspot voor iedereen die in de buurt van de Nieuwe Kaai wandelde of fietste. Eind oktober ging de deuren echter onverwacht toe wegens gezondheidsproblemen van de toenmalige uitbater. “Toen we dat hoorden, hebben we direct geïnformeerd naar de voorwaarden”, vertellen Marc Verhulst en Peggy Daelman. “We hebben vrij snel beslist om de zaak verder te zetten.”

Exotisch
Het koppel is zelf afkomstig van Turnhout en werkte 30 jaar geleden al even in de lokale horeca. “De afgelopen zes jaar hebben we geholpen bij de opstart van een zaak in Leuven. We hebben de voorbije weken vooral veel gepoetst in het Klaverhof. De keuken, de toiletten en het meubilair hebben we vernieuwd. Het terras is verruimd, in de zomer maken we het nog wat exotischer met palmbomen en sfeerverlichting.”

In de keuken staat chef-kok Vincent Bourgeois, die eerder aan de slag was bij onder meer D’Vine, dat een klein jaar geleden dicht ging op de Grote Markt in Turnhout. Vincent is de enige voltijdse kracht, verder werken Marc en Peggy met flexijobbers en jobstudenten, waaronder hun dochter Alanis.