HR01-Sita02

Nieuw terrein Beerseheide biedt plaats aan 25-tal bedrijven

Op de vroegere site van Sita-Suez aan de Lilsedijk in Beerse is projectontwikkelaar Jeni Real Estate gestart met de werkzaamheden van bedrijvenpark Beerseheide. Dat zal plaats bieden aan 20 tot 30 bedrijven. De eerste hebben er zich al gevestigd.

Het bedrijfsterrein is meer dan 5 hectare groot en bestaat onder meer uit een bedrijfsverzamelgebouw van 13 units met oppervlakten tussen 144 en 432 vierkante meter. Daarnaast zijn bedrijfsgebouwen op maat mogelijk.

Opportuniteiten
Gedelegeerd bestuurder van Jeni Real Estate Geert Van Stappen ziet nogal wat opportuniteiten op Beerseheide. “Enerzijds is er de goede bereikbaarheid via de E34 en anderzijds de ligging op de strategische as Antwerpen-Eindhoven. Ook wordt Beerseheide een mooie aanvulling op de zo goed als gesatureerde bedrijvenzone Beerse-Zuid.”

Truckland verhuisde intussen al vanuit Turnhout naar de gerenoveerde garagegebouwen van Suez. Van hieruit verzorgen ze de verkoop, herstelling en levering van onderdelen van DAF, Fiat en Tatra. Ook Transport Goyvaerts heeft meer dan 7.000 vierkante meter gekocht om er zijn transport- en opslagcapaciteiten te ontplooien. Suez blijft er met zijn administratieve diensten. In totaal werken al 150 mensen op het bedrijvenpark. Jeni weet uit ervaring van zijn andere bedrijvenparken dat de tewerkstelling er meer dan 50 voltijdse jobs per hectare zal bedragen.

“Beerseheide vormt een voorbeeld voor parkmanagement”, aldus nog Geert Van Stappen. “Onder meer door het collectieve onderhoud van de site blijft de kwaliteit van de ruimte en de waardevastheid van het gebied gegarandeerd.”