Tijdens de Nacht van de Hospitality is Sigrid Naedts van restaurant Het Pannenhuis in Massenhoven uitgeroepen tot Lion D’or Persoonlijkheid van het Jaar. De familiezaak wordt al decennialang doorgegeven van moeder op dochter.
“Ik had het totaal, totáál niet verwacht”, vertelt Sigrid Naedt. Zij is al de vierde vrouwelijke generatie die het restaurant, het eerste huis dat na de oorlog bedekt werd met dakpannen, uitbaat. “Vroeger was het Pannenhuis meer een herberg, waar men ook kon blijven slapen. De zaak was toen vooral populair bij de mensen die de boten sleepten langs het jaagpad en de volgende dag weer verder trokken. Al die jaren is het interieur min of meer hetzelfde gebleven, net als onze klanten. Alleen brengen die vandaag wel hun kinderen en zelfs kleinkinderen mee.”
Eerst effe genieten
Sigrid kreeg haar opleiding aan de hotelschool in Hoogstraten en volgde nadien nog een vervolmakingsjaar aan Spermalie in Brugge. Sinds het overlijden van haar moeder neemt ze de keuken voor haar rekening. “Mijn gerechten zijn landelijk te noemen, op grootmoeders wijze bereid, met kruiden en groenten uit de eigen moestuin. Ik sta ondertussen 25 jaar in deze zaak. We gaan verder zoals we bezig zijn maar nu eerst effe genieten van deze erkenning.”
Het Pannenhuis werd voorgedragen voor de Lion D’or door Traiteur Sigrid uit Schilde. In dezelfde categorie haalde Vicky De Grave van Frituur Boemerang in Rijkevorsel een eervolle derde plaats. Daarnaast werden er Lion D’ors uitgereikt in de categorieën toeleveranciers horeca en toeleveranciers retail. De laatste award ging naar de groothandel in groenten en fruit Euro Gijbels uit Geel.