intracto-1-1

Intracto is snelst groeiende bedrijf

Digital Agency Intracto uit Herentals heeft vanavond de Trends Gazelle voor de provincie Antwerpen in de categorie middelgrote bedrijven in ontvangst mogen nemen. Daarmee wordt het bedrijf van ceo Pieter Janssens bekroond voor zijn sterke groei.

De Trends Gazellen bekronen snelgroeiende bedrijven. Voor dit jaar werden vergelijkingen gemaakt tussen 2017 en 2013 op het vlak van omzet, personeel en de cashflow.

Voor de versnelling van zijn groei ging Intracto eind vorig jaar in zee met investeringsmaatschappij Waterland, dat mee in het kapitaal stapte. Het Herentalse bedrijf neemt zich voor een hoofdrol te spelen in de consolidatiegolf die zich in de sector voltrekt. Recent werden nog 2 Mechelse bedrijven overgenomen. “Er zitten nog meer overnames in de pijplijn”, zegt Pieter Janssens. “Binnenkort hebben we wellicht nieuws over de overname van een Nederlandse technologiespecialist, maar het is nog te vroeg om meer details te geven.”

Intracto telt een 250-tal medewerkers verspreid over Herentals, Antwerpen, Mechelen en Den Bosch. Samen werken ze ruim 30 miljoen omzet bij mekaar. “We willen niet de grootste zijn, maar wel een groep die de beste vaardigheden in huis heeft om bedrijven te begeleiden naar hun digitale transformatie”, aldus nog Pieter Janssens.

Meeste aanwervingen
Op de uitreiking vielen nog meer Kempense bedrijven in de prijzen. Janssen Pharmaceutica was de onderneming dat het meeste aantal medewerkers in dienst nam tussen 2013 en 2017. Het gaat meer bepaald om 826 mensen. Pfizer volgt op korte afstand met 597 extra personeelsleden.