sorbonne

Koppel heropent Sorbonne als brasserie

7 jaar na het faillissement gaat Sorbonne, de brasserie aan de noordkant van de Grote Markt, terug open. Jonge ondernemers Zitta en Frederik zijn klaar om het avontuur aan te gaan.

Zitta Druyts en Frederik Van De Schoor leerden elkaar kennen tijdens hun hotelopleiding aan Talentenschool Turnhout. Met stages deden ze ervaring op bij enkele gerenommeerde restaurants in Kasterlee. Dinsdag 12 maart hopen ze hun eigen zaak Sorbonne te openen. “Ik heb gewerkt in ’t Tamboerke, dat wordt uitgebaat door mijn mama”, vertelt Zitta. “Hier hebben we meer ruimte, met onder meer een grote tuin en op de eerste verdieping een feestzaal. We zijn momenteel volop aan het verbouwen om het helemaal ons ding te maken.”

Uitstraling
Het koppel erkent dat het niet eenvoudig is om op jonge leeftijd een eigen zaak uit de grond te stampen. “Voor deze verbouwingen alleen al zitten we met een kost van minstens 40.000 euro. Daar komen nog handelsfondsen bij, vergunningen… Maar als je het goed aanpakt en mee bent met je klanten, kun je er zeker iets van maken. Uitstraling is ook heel belangrijk.”

Tijdens het verwijderen van onkruid in de tuin vond het koppel het logo van Sorbonne, het café en restaurant dat hier lange tijd gevestigd was. “We nemen de naam over maar we willen er onze eigen brasserie van maken. De klanten moet hier gezellig en goed kunnen eten. Overdag serveren we pannenkoeken en wafels, ’s avonds een typisch Belgische keuken. Binnen kunnen we 80 à 90 mensen ontvangen, buiten nog eens ongeveer 60 vooraan en achteraan samen.”