nathalie moors

1,5 jaar voltijds bezig en bij 100 beste fotografen ter wereld

Anderhalf jaar geleden gaf Nathalie Moors uit Dessel haar job in het onderwijs op om zich voltijds op de fotografie te storten. Met 3 genomineerde foto’s haalt zij een plaatsje in de top-100 met beste huwelijksfotografen van Fearless Photographers.

Als kind al nam Nathalie overal een fototoestel mee naartoe. Maar pas 3 jaar geleden kocht ze een toestel voor een vakantie. “Nadien vroeg een koppel uit de familie me om hun huwelijk vast te leggen”, aldus Nathalie. “Ik vond het zo fijn dat ik gezinnen ben blijven fotograferen.”

Huwelijksfotografie leerde Nathalie al doende, door een jaar met een collega mee te lopen. “Ik deed het graag en combineerde het aanvankelijk met mijn job in het onderwijs. Sinds de zomer van 2017 hou ik me voltijds bezig met fotografie. Ik kreeg veel werk en ik kreeg er veel voldoening van. Omdat vrijwel alle opdrachten op locatie zijn, werk ik gewoon van thuis uit.”

In het eerste jaar waarin ze voltijdse fotografeerde, werd Nathalie meteen bekroond tot een van de 116 beste huwelijksfotografen ter wereld. “3 foto’s van huwelijksfeesten in de Kempen, Hasselt en het Leuvense werden door Fearless Photographers, een wereldwijde gemeenschap, beloond met een award. Elke 2 maanden mag je foto’s sturen en uit de ongeveer 11.000 inzendingen worden de 1% beste gekozen. Wie de meeste awards krijgt, haalt de top 100, die door ex aequo’s deze keer 116 namen telde.”

Naast Nathalie haalden nog 9 Belgen de prestigieuze lijst.