marc voeten

Na 45 jaar stopt Juwelier Marc Voeten

Eind dit jaar sluit Juwelier Marc Voeten de deuren van zijn zaak in de Nieuwstraat in Geel. Zijn pand ruimt plaats voor een nieuwe, grote winkel.

Marc Voeten opende 45 jaar geleden zijn juwelierszaak. “Nu ga ik met pensioen en ik heb geen opvolging gevonden”, vertelt hij. “Dat is ook niet meer mogelijk in deze branche. Als beginner moet je stevig investeren in onder meer presentatie en veiligheid. Geen enkele bank wil dat risico nog nemen.”

Te duur
De Nieuwstraat in Geel kampt al langer met winkelleegstand. Maar die heeft volgens Marc niks te maken met de sluiting van zijn juwelierszaak. “Integendeel, dit pand is ideaal gelegen, vlak bij een parking. Vandaag is het goud enorm duur. Ik heb deze zaak nog opgebouwd voor de middenklasse maar die kan zich mijn juwelen niet meer permitteren. Zeker in een relatief kleine stad als Geel kun je dat vandaag niet meer waarmaken.”

Tot het einde van het jaar houdt Marc uitverkoop met kortingen tot 50%. Zijn pand heeft hij ondertussen al verkocht. “Het wordt afgebroken, samen met het gebouw hiernaast, en gaat plaats maken voor een grote winkel van 1000 vierkante meter. Ik weet zelf nog niet wat er in gaat komen. Of ik nog een jaar met de glimlach in de winkel ga staan? Nu de druk van de ketel is, is het in elk geval al plezanter.”