IMG_3944

Raw Creations pikt draad meteen weer op na brand

In het atelier van houthandel en meubelmakerij Raw Creations in Laakdal woedde afgelopen weekend voor de tweede keer in drie jaar tijd een brand.

Raw Creations is al 10 jaar gespecialiseerd in de verkoop van losstaande meubels en oud hout. Het bedrijf telt klanten over heel België, van lokale boekhoudkantoren over afvaldienstverlener Renewi tot Bioplanet-filialen van Colruyt. “We hebben geen personeel in dienst maar werken geregeld samen met 5 à 6 dezelfde zelfstandigen”, vertelt medezaakvoerder Inge Van Reusel.

Productie heropgestart
Afgelopen weekend werd het atelier van Raw Creations voor de tweede keer op amper drie jaar tijd getroffen door een brand. Maar wie denkt dat de zaakvoerders niet meer weten van welk hout pijlen te maken, heeft het mis. “Alles is nog intact behalve het atelier. Onze productie is ondertussen al heropgestart op een andere plaats. Het enige waar we nu nog naar op zoek zijn, is een pers voor de binnendeuren, waarvan er de jongste tijd veel de deur uit gingen.”

Uiteraard veroorzaakt de brand een achterstand voor wat de productie en dus de leveringen betreft. Raw Creations hoopt, net als drie jaar geleden, op het begrip van zijn klanten te kunnen rekenen.

Ondertussen worden de plannen voor de heropbouw al in elkaar getimmerd. “Vorige keer hebben we dat zelf gedaan met ons team”, aldus Inge Van Reusel. “Ditmaal gaan we een aannemer onder de arm nemen. Met de heropstart van de productie kunnen we het niet nog eens aan om dit er bij te pakken.”