Kasterlee

Met koffiekoeken naar de burgemeester

Medewerkers van Unizo Provincie Antwerpen trokken vanmorgen met pistolets en koffiekoeken naar een aantal nieuwe burgemeesters. Doel was de verzuchtingen van de lokale ondernemers onder de aandacht te brengen.

Wat de Kempen betreft, kregen de burgemeesters van Balen, Berlaar, Geel, Herentals, Herenthout, Herselt, Kasterlee, Nijlen, Vosselaar en Vorselaar een vertegenwoordiging van Unizo Provincie Antwerpen op bezoek, in sommige gevallen vergezeld van de lokale afdelingsvoorzitter. Hiermee wilden die de banden aanhalen maar ook de verzuchtingen overbrengen naar het lokale bestuur.

Communicatie
Hoog op het verlanglijstje staat een vlottere mobiliteit. “Ook communicatie over eventuele werken moet een constant aandachtspunt zijn van de gemeentebesturen”, zegt Unizo-coördinator Jerry Crombez. Daarmee bedoelt hij niet alleen communicatie tijdens de werken maar ook over plannen die op stapel staan, over nieuwe reglementeringen en alles wat de lokale ondernemers kan aanbelangen. Het moet volgens hem de ambitie zijn om de ondernemers veel meer bij het beleid te betrekken. “Uit contacten met onze leden-ondernemers weten we dat ze inspraak bijzonder op prijs stellen.”

Het ligt in de bedoeling van de organisatie om de komende tijd ook overleg te plegen met andere gemeentebesturen.