HermansHeftrucks_Afbeelding

Wegwijs in de wereld van intern transportmateriaal

Bedrijven die goederen op palletten in een magazijn stockeren, moeten vroeg of laat een magazijntruck kiezen. De hamvraag is: welk type toestel is het meest geschikt voor uw specifieke toepassing? Hermans Heftrucks maakt u wegwijs in intern transportmateriaal.

Nog enkele interessante weetjes:

  • Als een elektrische transpallet of een stapelaar van een platform worden voorzien, kunnen deze ook over langere afstanden worden ingezet.
  • Schaartranspalletten worden ook gebruikt als werktafel of ingezet op het einde van een productielijn om producten op een meer ergonomische manier te stapelen.
  • Een reachtruck beschikt over een kleine draaicirkel, waardoor het toestel ideaal is voor gebruik bij magazijnrekken die dicht bij elkaar staan.
  • De 4-Weg trucks kunnen, dankzij hun roterende voorwielen, in 4 richtingen bewegen.
  • Er bestaan twee soorten smallengangentrucks: bij man-down smallegangentrucks blijft de bestuurder beneden, bij man-up smallegangentrucks gaat de bestuurderscabine met de vorken mee omhoog.
  • Bij industriële trekkers bestaan er drie soorten: de meeloop, inzittende en instaande industriële trekker. Instaande trekkers worden ook ingezet als orderpickers, terwijl inzittende trekkers vaak een grotere rijsnelheid en trekcapaciteit (tot wel 50.000 kg) hebben.

Verschillende van deze trucks bestaan ook in een zelfrijdende, AGV-versie. Dat wil zeggen dat ze een bepaald repetitief proces van de goederenstroom autonoom voor hun rekening kunnen nemen.

Meer gedetailleerde informatie vindt u hier.