jan de haes

Jan De Haes zegt horeca vaarwel

Gedeputeerde Jan De Haes trekt zich terug uit de horeca. De komende jaren gaat hij zich op zijn politieke functie bij de provincie Antwerpen focussen.

36 jaar geleden blies Jan De Haes café ’t Hoekske aan de voet van de Heistse berg nieuw leven in. De horeca-activiteiten van het bedrijf breidden doorheen de jaren uit met eetcafés in Heist-op-den-Berg en Aarschot. Momenteel werken er zo’n 60 mensen en in de zomer zijn dat er zelfs nog iets meer.

Volledig afscheid
Jan De Haes was ook 18 jaar lang actief bij Horeca Vlaanderen. In 2012 stapte hij in de politiek en werd provincieraadslid voor N-VA. Eind 2017 werd hij gevraagd om Kempenaar Bruno Peeters op te volgen al gedeputeerde. “Dat jaar bleef ik achter de schermen nog actief in de zaak, maar nu ik opnieuw werd verkozen, besliste ik om zo goed als volledig afscheid te nemen van de operationele horeca”, zegt Jan De Haes aan Gazet van Antwerpen.

Het team dat de zaak voortaan zal behartigen, krijgt versterking uit onverwachte hoek: Roel Dom, gewezen mede-uitbater van Staminee De Living. Hij werkte ooit nog in ’t Hoekske en had ook 9,5 jaar een eigen café. Flosh, al sinds het prille begin bij ’t Hoekske actief en gezicht van het café, zal de expertise van De Haes missen.