archieffoto-1

Dimitri Janssens in Braziliaanse cel

Arendonkenaar Dimitri Janssens, die we midden vorige maand in Brazilië aan de lijn hadden over zijn nieuwe cryptomunt iZiCoin, zit sinds maandag in een Braziliaanse cel. Dat bericht Gazet Van Antwerpen. De arrestatie gebeurde op vraag van ons land.

Dimitri Janssens sleept een niet bepaald fraai verleden met zich mee. De rechtbank van Turnhout veroordeelde hem in 2014 tot 17 maanden cel voor oplichting. Datzelfde jaar werd hij in Marbella opgepakt in het kader van een grootschalig onderzoek naar cocaïnesmokkel. Een aantal jaren eerder was hij de centrale figuur in de Estse versie van The Bachelor, waarbij 8 knappe dames naar zijn hand dongen. Daar deed hij zich voor als een geslaagd businessman die fortuin vergaarde met de verkoop van luxewagens, jacuzzi’s en vastgoed.

Zijn arrestatie in Brazilië houdt volgens de krant verband met een gevangenisstraf die hij nog moet uitzitten.

iZiCoin
We hadden telefonisch contact met Dimitri Janssens in december 2018 nadat we waren getipt dat hij vanuit zijn woonplaats Santos in Brazilië gestart was met de nieuwe cryptomunt iZiCoin. Naar eigen zeggen waren er op dat moment wereldwijd 1,7 miljoen gebruikers die er minsten 1 in hun bezit hadden.

Omdat er in het artikel bedenkingen bij de hele handel werden geformuleerd, verzocht hij ons een dag later om het offline te halen, waar we niet op ingingen. Uiteindelijk nodigde hij Made in Kempen uit om op hun kosten naar Brazilië te komen om “te tonen dat wat we aan het doen zijn echt en groots is”. Maar voor die uitnodiging bedankten we evenzeer.