De medewerkers van ’t Gerief verzamelen maar liefst 5629,5 euro voor De Fakkel vzw

’t Gerief zamelt 5.600 euro in voor De Fakkel

Medewerkers van dienstenchequebedrijf ’t Gerief hebben in totaal 5.600 euro ingezameld voor de vzw De Fakkel, een organisatie die armoede en uitsluiting bestrijdt in Herentals en omgeving. De medewerkers verkochten bamboe poetsdoeken aan hun klanten ten voordele van de vzw.

“We steunen graag een doel dat dicht bij ons DNA ligt”, zegt directeur Hans Bouwen van ’t Gerief. “Armoede zorgt voor uitsluiting en De Fakkel haalt dankzij hun werking mensen uit hun isolement. De Fakkel komt op voor mensen in armoede in de regio waarin we zelf ook actief zijn. Daarnaast mogen we zeker niet vergeten dat armoede niet ver weg ligt, voor niemand. Dat alles maakte het eigenlijk heel gemakkelijk om De Fakkel als het goede doel te kiezen.”

Kinderpraatjes
De Fakkel zal het geld gebruiken voor het kinderproject Kinderpraatjes. “Taal is een noodzakelijk medium als het gaat over kennis van en opkomen voor rechten”, zegt coördinator Denise Verhaert. “We kunnen extra boeken kopen en uitstappen financieren. Maar we organiseren ook vergaderingen en thema-avonden waarbij we altijd een maaltijd aanbieden. Ook hier kunnen we het geld goed gebruiken want het is erg belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen in armoede bereiken.”

’t Gerief heeft zijn hoofdkantoor in Herentals en stelt meer dan 350 mensen te werk als huishoudhulp of in 1 van de 4 strijkateliers.