frans willems

Bouwbedrijf Frans Willems dan toch failliet: 55 jobs verloren

De Ondernemingsrechtbank in Turnhout heeft vandaag Algemene Bouwonderneming Frans Willems uit Weelde failliet verklaard. Het bedrijf werkte sinds vorige maand onder het WCO-stelsel maar legde dan toch de boeken neer. 55 mensen verliezen hun job.

“Onze opdrachtgevers hebben vrijwel meteen na het ingaan van de WCO-procedure hun betalingen gestaakt”, vat Peter Kraewinkels namens het bouwbedrijf de gebeurtenissen van de voorbije weken samen. “Dan blijft er niet veel meer over dan de boeken neer te leggen, wat we gisteren hebben gedaan. De voorbije weken spraken we met een 3-tal partijen over een eventuele overname, maar er kwam niets uit de bus.”

Duidelijkheid voor personeel
“De lonen van december zijn nog uitbetaald, maar na Nieuwjaar is er eigenlijk niet meer gewerkt en lagen de werven stil. De cash was op. Het is ook voornamelijk op vraag van het personeel dat we er de stekker hebben uitgetrokken. Zo is er voor hen ook duidelijkheid.” Bij het bedrijf waren 55 mensen aan de slag. Gezien de arbeidsschaarste in de bouw zullen de meesten niet lang werkloos blijven.

De Groep Willems bestaat naast de bouwonderneming verder uit Metaalconstructies Couwenberg & Schellens (metalen buiten- en binnenschrijnwerk) en F.W. Bouw en Schrijnwerk (houten buiten- en binnenschrijnwerk), beide ook gevestigd in Weelde. Zij vallen buiten de faling en gaan gewoon verder.

De rechtbank stelde de curatoren Noel Devos en Geert Naulaerts aan voor de afhandeling van het faillissement van Algemene Bouwonderneming Frans Willems.