davidplas_88196

Marielle Rogie wordt communicatiebaas op SCK

Vanaf maart is Marielle Rogie communications director van het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol. Ze zal zowel verantwoordelijk zijn voor de interne als externe communicatie. Rogie volgt Maud Vanderthommen op, die overstapt naar de privésector.

Met meer dan 750 medewerkers is het SCK 1 van de grootste onderzoekscentra in ons land. De wetenschappers werken aan de ontwikkeling van vreedzame toepassingen van radioactiviteit voor de medische, industriële en energiesector.

Breed netwerk
Marielle Rogie stond de afgelopen 7 jaar aan het hoofd van het Belgisch Nucleair Forum en beschikt over ervaring in marketing en communicatie, evenals een breed netwerk in de Belgische wetenschappelijke wereld. Voordien werkte ze bij de Europese Commissie en voor enkele communicatiebureaus.

Marielle Rogie: “De buitengewone ontwikkelingen in de nucleaire geneeskunde in de strijd tegen kanker, een beter begrip van ons immuunsysteem via ruimtevaartonderzoek en de vermindering van nucleair afval dankzij het internationale project Myrrha zijn slechts enkele voorbeelden van de diversiteit van het onderzoek en de ontwikkelingen van het SCK. Ik kijk ernaar uit om deze talrijke projecten en de 750 medewerkers die hierbij betrokken zijn, te promoten.”