bankrupt

Markt Events failliet, zo ook nog 10 anderen

De Ondernemingsrechtbank in Turhout heeft vanmorgen de vzw Markt Events, Tijl-en-Nelestraat 49 bus 5 in Turnhout, failliet verklaard. De vereniging organiseerde enkele jaren het Wintersalon op de Markt in Turnhout. Nog 10 andere bedrijven en eenmanszaken werden failliet verklaard.

Bij de kerstmarkt in 2014 zakte het dak van een grote tent in als gevolg van sneeuwval. In de plaats van een schadevergoeding te ontvangen werd de vzw zelf mee verantwoordelijk gesteld omdat ze het dak sneeuwvrij had moeten houden. De uitspraak van de rechter gebeurde in 2017 en toen al vreesde Markt Events voor het verder bestaan bij gebrek aan financiële middelen, zeker nadat het stadsbestuur besliste om het winterevenement voortaan zelf te gaan organiseren. Ook voor andere evenementen kreeg Markt Events geen vergunning waarna de vzw nu failliet werd verklaard op dagvaarding. Curator: Benny Backx.

Rudolf Cauwenberghs uit Rotselaar werd failliet verklaard als meewerkend echtgenoot van Katrien Jacops. Het gaat om een faillissement op aangifte. Curator: An Notelteirs.

De holding Jenso bvba, Gooreind 13 in Geel, werd gedagvaard tot faling. Curator: Silvy Sterckx.

Tony Turelinckx, Steenweg op Diest 63 in Turnhout, specialiseerde zich in de verkoop van groenten en fruit. Hij legde zelf de boeken neer. Curator: Patrick De Ferm.

Multicars bvba, Oude Tramstraat 14 in Balen, runde een handel in voertuigen. Het bedrijf vroeg zelf de faling. Curatoren: Jean de Chaffoy en Luc Plessers.

Het adviesbureau International Service Company nv, Diepezoel 4 in Geel, gooide de handdoek. Op hetzelfde adres werd ook FO Consultants bvba failliet verklaard. Curatoren: Jean de Chaffoy en Luc Plessers.

Bresk bvba, Markt 17 bus 1 in Merksplas, runde een eetgelegenheid. Het bedrijf werd gedagvaard door schuldeisers. Curator: Tom Van Even.

Quality Renovations bvba, Bergveld 26E in Westerlo, legde zich toe op het restaureren van gebouwen. De onderneming werd gedagvaard tot faillissement. Curatoren: Ludwig Peeters en Bart Mannaert.

Andy Leysen, Schotelven 157 in Arendonk, was actief in de algemene schrijnwerkerij. Hij legde zelf de boeken neer. Curatoren: Rudi Van Gompel en Tom Robeyns.

Geluidstechnicus Rico Vanderhallen, Verboekt 98A in Laakdal, vroeg de rechtbank om het faillissement. Curator: Tom Vandecruys.

Indienen van de schuldvordering voor 12 februari 2019.