abdijpostel

Van streekproducent naar Korte Keten Kop

Op de landbouwbeurs Agriflanders in Gent is de Week van de Korte Keten 2019 voorgesteld. Die vindt dit jaar plaats van 4 tot 12 mei. Het Antwerpse provinciebestuur nodigt iedereen uit om te participeren. Hoeve- en streekproducenten kunnen meedingen naar de provinciale titel Korte Keten Kop.

De Week van de Korte Keten is dit jaar aan zijn tweede editie toe. Bezoekers kunnen 9 dagen lang lekkers proeven in hoevewinkels en op streekproductenmarkten, fietsen langs landbouwbedrijven en lokale producenten of zelf in de potten roeren tijdens een kookdemonstratie met lokale producten.

Rijke traditie
“We engageren ons om samen met de andere provincies minstens 500 activiteiten en evenementen op het getouw te zetten”, zegt Antwerps gedeputeerde voor Platteland Katleen Helsen. “Door onze rijke traditie aan hoeve- en streekproducten mag dat voor de provincie Antwerpen geen probleem zijn.”

De provincie organiseert inspiratiemomenten voor geïnteresseerden, zoals dinsdagnamiddag 22 januari in Kasterlee en woensdagvoormiddag 23 januari in Heist-op-den-Berg.

Per provincie wordt ook een Korte Keten Kop gekozen, een producent met een uniek korte keten verhaal, een ambassadeur voor de korte keten die lokale producten uit de provincie een gezicht kan geven. De laureaat mag rekenen op heel wat extra promotie.