01_1_res

BCS Swinnen bouwt professionele oefenschans voor snowboarders

Aannemings- en constructiebedrijf BCS Swinnen uit Balen bouwt op het domein Kattevennen in Genk een professionele oefenschans voor snowboarders. Het wordt een voor ons land unieke installatie. Wereldwijd zijn er nog maar 4 soortgelijke dry slopes gebouwd.

De opdracht komt van Sport Vlaanderen, dat voor het ontwerp een samenwerking aanging met Mapix. De 3D-specialist heeft veel ervaring in het uittekenen van sneeuwparken. De installatie wordt 30m hoog, 7m breed en met een helling van 30 graden. De snowboarders komen neer op een groot landingskussen uit Canada. Bovenaan is een overdekte starterszone. De piste wordt uitgerust met camera’s zodat de atleten hun sprongen kunnen analyseren.

Zeer trots
“De dry slope zal voorlopig alleen toegankelijk zijn voor professionele snowboarders en skiërs”, meldt BCS Swinnen. Er wordt wel een uitkijkplatform gebouwd waar bezoekers een mooi uitzicht hebben over het nationaal park Hoge Kempen. De dry slope zal trouwens afgewerkt worden met reflecterende buitenafwerking zodat de constructie naadloos opgaat in de omgeving.

“We zijn zeer trots dat dit project aan ons is toegewezen. We gaan samen met enkele van onze vaste onderaannemers voor een topprestatie en zijn ervan overtuigd dat we België hiermee op de kaart zullen zetten in de snowboardwereld.”

Naast de grote komt een kleinere schans. De bedoeling is dat die nog voor de zomer klaar is. Met de bouw van de grote wordt in augustus gestart.