sdr

Starter van de week: een foodtruck met allemaal Ravelse ingrediënten

Geïnspireerd door het verhaal van een lokale varkenskweker besloot Karl Van de Heyning uit Ravels voor zijn droom te gaan om een foodtruck uit te baten. De ingrediënten komen allemaal uit zijn thuisgemeente.

Karl werkte jaren geleden als zelfstandig bakker. “5 jaar geleden begon het terug te kriebelen om zelf iets te creëren. Een foodtruck zou het worden maar er zijn er al zoveel en ik wou me onderscheiden. Het koppel dat het varkensbedrijf van mijn schoonvader had overgenomen, vertelde me over het kweken van Duroc, een smaakvol en natuurlijk topvarken. Zo kwam ik op het idee om Kempense bedrijven op mijn Belgische menukaart te zetten.”

Uit eigen dorp
Aanvankelijk wou Karl oude, vergeten gerechten nieuw leven inblazen. Daarvoor werkte hij samen met slagerij Ceusters-Daneels in Oud-Turnhout. “Ik kwam al vlug tot de vaststelling dat we alle ingrediënten uit mijn eigen streek, sterker nog uit mijn eigen dorp konden halen: varkensvlees van het bedrijf waar mijn vrouw groot was geworden, bier bij De Lustige Brouwers, hoevekaas bij Van Roey, groenten bij ’t Spruitje, brood bij Koen Dilen. Het meel daarvoor wordt nog wekelijks gemalen in de molen van Weelde.”

De foodtruck kreeg de naam Porky’s 41, een verwijzing naar het varkensvlees en naar het huisnummer van Karl. Op het menu staan onder meer Ravelse grillworst, koekenpens met speculaaspasta en een aperitiefbordje met Duroc-hapjes. “Echt op markten ga je me niet vinden, eerder op foodtruckfestivals en privéfeesten”, aldus Karl. “Daar verwen ik gasten met culinaire gerechten die net een tikkeltje meer hebben.”