Mieke Dierckx

Winkel Mieke Dierckx in Westerlo leeggeroofd

De winkel van handtassenontwerpster Mieke Dierckx in het centrum van Westerlo is afgelopen nacht zo goed als volledig leeggeroofd. Er verdwenen een 70-tal handtassen en een 10-tal stuks kledij van ontwerpster Toos Franken. De zaak was nog maar een maand open.

Midden november meldden we dat Mieke Dierckx na lang wikken en wegen een winkel ging openen in de Polderstraat in Westerlo. Ze koos een locatie in de Kempen, boven eentje in een grootstad als Antwerpen. Dat ze nu net hier het slachtoffer wordt van een inbraak, begrijpt ze niet. “Daar heb ik nooit bij stilgestaan. Het is een exclusief product in een nichemarkt. In het buitenland kennen ze mij helemaal niet.”

Heel demotiverend
Mieke Dierckx werd vanmorgen opgebeld door een vriendin die in de buurt werkt en had vastgesteld dat de zaak leeg was. “Ik ben dan direct naar de winkel gereden en moest vaststellen dat de voordeur was geforceerd. In het voorste deel is alles meegenomen. Achteraan hebben ze nog wat spullen laten staan.”

“De inbraak is heel demotiverend. Ik had een supergoede start gemaakt en was zeer blij dat ik de stap had gezet. En nu dan terug naar af.” Maar de onderneemster blijft niet bij de pakken zitten. “Zaterdag gaan we terug open met nog een deel van de stock die elders stond. Ook de kleding van Toos Franken wordt weer aangevuld. Toch zal het een 2-tal maanden duren vooraleer de collectie weer compleet is.”

Er is aangifte gedaan bij de politie. Zelf gaat ze de zaak beter beveiligen. “We gaan tweedehandssites in de gaten houden en hopen dat de handtassen ergens wordt aangeboden waarbij mensen de link leggen naar de inbraak”, aldus nog Mieke Dierckx.